Társadalmi Jóllét Portál

Név: Ludescher Ottó

Lakóhely: Nyíregyháza

Legutóbb módosítva: 2022-04-06

Weboldal: Szabadlét

Bemutatkozás:
Foglalkozásom szerint szoftverfejlesztő és informatika tanár (pedagógus) vagyok. Felváltva voltam hol az egyik, hol a másik. Huzamosan éltem (2000-2017) Budapesten, ahol módomban állt a különböző alternatív (társadalom jobbító, vagy a személyiségfelődést segítő) kezdeményezéseket megismerni, bennük résztvenni. Mindig aktív érdeklődéssel voltam az ökoközösségek, és az alternatív pedagógia irányában. Ennek okán 2017-2020-ban különböző helyeken éltem: Szentendre, Gödöllő, Nyim (Siófok mellett), Csömör. 2020 tavaszától Nyíregyházán élek és érdeklődésem a helyi gazdaság támogatásának irányába fordult. Mióta itt élek aktív önkéntese vagyok a nyíregyházi kosár közösségnek, webshopjuk (shop.nyiregyhazikosar.hu/) fejlesztője vagyok és mellette tanítok.
webfejlesztés, közösségszervezés, gyermekközpontú pedagógia

Szándékom az oldalon:
Úgy gondolom, hogy a helyi gazdaság és autonóm helyi társadalom tudja megteremteni az ökológiailag is fenntartható társadalmi jóllétet, ugyanakkor szükséges, hogy a helyi közösségek hálózatba szerveződjenek, hogy úgy tudják megvédeni az érdekeiket. Ezt segítheti elő olyan appok, portálok megléte, amelyek a társadalmi alulról szerveződést támogatják.

Tervem a következő 3-6 hónapban:
Jelenleg még tanítok, ezért viszonylag kevés időm van még emellett. Továbbra is nyíregyházi kosár közösség aktív tagja szeretnék lenni, illetve elkezdeni egy projektet egy olyan portál fejlesztéssel kapcsolatban, ami segíti a személyes tudatos fejlődést, az önszerveződést, a helyi körökben való működést és a hálózatos kapcsolódást.