Társadalmi Jóllét Portál

Írások

Ludescher Ottó, 2022-01-01 13:48:48

A társadalmi változás szintjei

Véleményem szerint az új, együtműködő, szeretet alapú társadalom kialakulásához 3 szinten szükséges a változás: egyéni, közösségi (helyi) és össztársadalmi (térség, ország) szinten.

Belső szabadsággal rendelkező, önvezérelt, de az egójukon túltekinteni tudó egyének tudnak erős, együttműködő közösségeket alkotni. Igazi társadalmi változások pedig az erős helyi közösségek hálózatos együttműködésén keresztül lehetséges.

Ennek alapján azt gondolom, hogy ezen a 3 szinten kell kialakítanunk olyan folyamatokat, ami afelé hat, hogy ezek a változások megtörténjenek.

Egyéni szint: Olyan oldalak, appok fejlesztése, amely segíteni tudja az egyéni változást, hogy az emberek jobban neg tudják találni személyes útjukat, felvállalni a világban önmagukat.

Közösségi szint: Olyan oldal fejlesztése, amely segíti a tudatosság útján haladó embereket az egymásra találásában, a közösségi minőség kialakításában, ápolásában.

Társadalmi szint: A helyi közösségek/körök összekapcsolása, ügyek, témák mentén és a támogatói környezet fejlesztése annak érdekében, hogy az együttműködés ezen helyi körök között minél magasabb színvonalú legyen.